Baas praat u graag bij over de voortgang en planning van de werkzaamheden in Akkrum. Hieronder leest u de recente ontwikkelingen. 

Voortgang

De ploeg was op tijd voor de Merke klaar in de Wide Steeg. Vorige week hebben we de laatste kabels en leidingen gerooid bij het Heechein. Dit is voorspoedig verlopen. De graafwerzaamheden in het centrum zijn nu gereed.

Planning

Bij de Ljouwerterdyk en de Ulbe Twijnstrawei zijn we nog niet helemaal klaar. Omdat daar nu erg veel verkeer langs gaat, hebben we besloten deze werkzaamheden op te schorten tot een later moment. Helaas is nog niet bekend wanneer dit is. De bewoners ontvangen bericht.

Spanningsonderbreking op 17 juli

Maandag 17 juli verbinden we de stroomkabels. We starten met drie ploegen om de montage zo vlot mogelijk te laten verlopen. Bewoners en bedrijven hebben hiervan bericht ontvangen van netbeheerder Liander. Om de verbinding te maken, graven we de kabels weer op. Als de kabels verbonden zijn, maken we dezelfde dag de gaten weer dicht.

Archeologie

Tijdens het werk zijn (delen van) gebruiksvoorwerpen gevonden. Een mooi voorbeeld is deze grote scherf van een bord met een Friese tekst. Alle voorwerpen worden nu gewassen, onderzocht en geregistreerd. Te zijner tijd volgt een bericht via social media over de gevonden voorwerpen en de herkomst daarvan.

Bedankt!

Voorlopig is Baas B.V. klaar in Akkrum. We ruimen de laatste spullen op. Hebben we iets vergeten? Graag een berichtje, dan komen we nog even langs. Voor alle betrokkenen - een heel goed zomerseizoen 2023 gewenst.

 

Vragen of opmerking?

Heeft u nog een vraag of tip voor ons om te leren voor een volgend project? Neem dan contact op met omgevingsmanager Bianca Gerssen.

Baas B.V. Drachten

Tel. 06 5195 3737

omgevingnoord@baasbv.nl