Ontdek Watersportdag in Zuidoost Friesland


WATERAVONTUUR

Noteer 20 april in je agenda voor een dag vol watersport en leuke activiteiten zowel op als langs het water! 

 

Dit jaar viert de Akkrumer Watersportvereniging Eendracht haar honderdjarig bestaan en ze willen dit het hele jaar door met jou vieren! Op het Haventerrein wordt een speciale tent opgezet waar je meer te weten kunt komen over deze bruisende vereniging en haar rijke geschiedenis.

 

Maar dat is nog niet alles! Bij jachthaven Drijfveer kun je aan boord stappen van een echte wedstrijdroeisloep. In de jachthaven liggen ook verschillende kano's en SUP's klaar voor gratis gebruik. Daarnaast stelt De Drijfveer ook verhuurboten ter beschikking voor bezichtiging, en je kunt zelfs een ontspannen tochtje maken met een sloep of een Valk.

Bewonder verschillende soorten boten, waaronder motorjachten van Watermerk Yachtcharter en sloepen van Boot Akkrum, waar je onder begeleiding in kunt varen. In de open boten begeleidt AWS je mee op een parcours. En voor de kleintjes worden er waterballen beschikbaar gesteld door Recreatiepark Tusken de Marren, waarmee ze 'over het water kunnen lopen'!

 

Ben je nieuwsgierig naar radiografisch bestuurbare zeilboten? Kom dan naar het 'wedstrijdwater' bij Jachthaven De Drijfveer en maak kennis met RC Zeilen. En vergeet niet mee te doen aan ons kampioenschap klompkesilen! Neem je eigen zeilklomp mee of leen er een van ons en maak kans op mooie prijzen!

 

Na al deze avonturen ben je van harte welkom bij Havenrestaurant De Koken. Kom naar het terras, geniet van een hapje en een drankje, en laat je meevoeren op de klanken van live muziek terwijl we napraten over deze geweldige watersportdag.

Interessant voor onze ondernemers

LEES MEER bloeiend-aardigheidje
12-05-2024

Bloeiend aardigheidje

Vanaf dinsdag staat er voor winkelende klanten een bloeiend aardigheidje klaar.

LEES MEER akkrumnesbloeit-blokje
12-05-2024

Akkrum-Nes Bloeit!

De hele week staat barstensvol leuke activiteiten die bijdragen aan een zinvoller, gelukkiger en gezond leven.

LEES MEER open-watersportdag-2024-akkrum
20-04-2024

Open Watersportdag 2024

Noteer 20 april in je agenda voor een dag vol watersport en leuke activiteiten zowel op als langs het water!