Op donderdag 23 mei krijgt u als lid van Voan de unieke kans om mee te gaan op een excursie naar Ecopark de Wierde van Omrin in Oudehaske.

 

Afval is grondstof

Afval is grondstof. En daar gaat Omrin zorgvuldig mee om. Op ‘Ecopark de Wierde’ in Heerenveen sluit Omrin actief kringlopen voor een duurzame en schone wereld. Bijvoorbeeld door afval na te scheiden, te sorteren en hergebruiken. En de productie van groengas geschikt voor het wagenpark van Omrin en 10.000 huishoudens in de regio Heerenveen. Fossielvrij rijden en koken! Onlangs kwam daar in Heerenveen nog een unieke installatie bij om het plastic probleem op te lossen: de KSI – Kunststof Sorteer Installatie. Deze machine staat samen met het landelijk testcentrum voor circulaire plastics op Ecopark De Wierde van Omrin. 

 

Tijdens het bezoek aan het Ecopark wordt u geinformeerd over de aktiviteiten en doelen van Omrin en krijgt u de gelegenheid verschillende installaties in bedrijf te zien.

 

Programma

17.15 uur  Verzamelen parkeerterrein bij de grote kerk voor Eetcafé de Kromme Knilles

17.30 uur  Vertrek touringcar naar Oudehaske

18.00 uur  Aanvang en ontvangst met koffie en thee / welkomstwoord

18.15 uur  Buffet

19.00 uur  Presentatie over Omrin en haar activiteiten

19.45 uur  Rondleiding door installaties voor afvalscheiding en vergisting

20.15 uur  Gelegenheid tot vragen stellen en afsluiten bezoek

21.00 uur  Vertrek naar Akkrum en aansluitend een netwerkborrel bij Eetcafé de Kromme Knilles

Actieve rondleiding

Voor het bezoek aan het Ecopark is het nodig dat alle deelnemers goed in staat zijn om trappen te lopen en stevige schoenen dragen.

Elke bezoeker is gedurende de rondleiding verplicht een helm, veiligheidsvest, veiligheidsbril en een mondkapje te dragen. Deze worden door Omrin verstrekt.

 

Gezamenlijk vervoer

Net als bij eerdere bedrijfsbezoeken heeft u de gelegenheid gebruik te maken van de Voan-touringcar. De opstapplaats is de parkeerplaats voor de grote kerk tegenover Eetcafé de Kromme Knilles. De bus vertrekt om 17.30 uur naar het terrein van Omrin in Oudehaske.

 

Wilt u met eigen vervoer naar Ecopark De Wierde komen dan is dat mogelijk. Het adres is De Dolten 11 in Heerenveen. Het verzoek is om tijdig aanwezig te zijn om gezamenlijk te starten om 18.00 uur.

 

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Vergroot uw netwerk

Als lid van VOAN kunt u uw kennis en ervaring delen met andere ondernemers op netwerkavonden in een formele en informele sfeer. 

 

Minimaal 6 keer per jaar vindt er een contactavond plaats welke varieert van invulling. Zo worden er workshops gegeven en bedrijven bezocht. U vergroot uw netwerk, krijgt inzicht in de kennisgebieden van lokale ondernemers en vindt mogelijkheden om samen tot business te komen. 

 

U kunt zich nu aanmelden voor de eerstvolgende VOAN Activiteit.

 

Aanmelden voor VOAN activiteit

Met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.