Op zaterdag 13 april opent Akkrum het watersportseizoen met Akkrum opent. Een dag vol watersportplezier en aktiviteiten op de haventerreinen van de AWS, Jachtwerf Oost en De Drijfveer/Tusken de Marren.

 

Aan boord van de 120 jaar oude Friesche Boeier ‘Phoenix’ opent wethouder Hans Broekhuizen zaterdag 13 april a.s. de 5eeditie van Akkrum Opent! Nadat hij de vlag heeft gehezen, luiden kinderen uit Akkrum en Nes massaal met scheepstoeters het nieuwe watersportseizoen in.  

 

Havenmarkt
Bezoekers kunnen dan direct naar de Havenmarkt waar Akkrumer ondernemers zich vanuit hun marktkraam presenteren met een grote diversiteit aan leuke spullen en diensten. De mooiste merkkleding, heerlijke hapjes, maar ook meubels maken en ambachtelijk houtsnijwerk. De bewoners van It Pakhus uit Akkrum staan met zelfgemaakte creaties, dus die mag je niet voorbij lopen. Bij Jachtwerf Oost kunnen brandblussers worden gekeurd en kom je alles te weten over brandbeveiliging.

 

De fijnproevers komen ruimschoots aan hun trekken op het terras aan het water. Bij de vele proeverijen is er een ruim aanbod van heerlijke hapjes met kaas, vis, vlees, ijs en speciaal bier. Troubadours Berend Riemersma en Adri de Boer zorgen voor de muzikale omlijsting. 

 

Conditie testen kan bij Jachtwerf Oost, daar staat een zogenaamde ‘koffiemolen’ (Grinder) zo uit de Volvo Oceanrace geplukt. De kids kunnen over het water lopen zonder nat te worden of ze gaan kanovaren. Het CIOS verzorgt het (mega)suppen, zeilen in optimisten, valken en meer maar ook Zeilschool Pean is natuurlijk weer van de partij. Ga je voor de kick, dan check je de Funkar van Kitemobile. 

Volop activiteiten in en om het water


“Klomp ahoy!” 

Traditioneel in Akkrum is het Klompkesilen, de vrije en de Scherjonklasse mogen weer strijden om de beker. Opgeven kan via activiteiten@awseendracht.nl  Na het Klompkesilen start het spectaculaire RC (Radio Control) Zeilen met modelboten. AWS Eendracht kent hierin de grootste wedstrijdklasse van Nederland en geïnteresseerden kunnen gratis proefvaren. Als je wilt proberen hoe snel je naar de top van de mast kan klimmen staat er een klimmast opgesteld, zo wordt met deze ‘oefenmast’ het Mastklimmen weer een beetje in ere hersteld. Waaghalzen staan dan natuurlijk al in de rij om te gaan Flyboarden, spectaculair vliegen met een waterjet! Net als vorig jaar tonen de ‘mannequins’ weer de nieuwste fashiontrends van de kledingwinkels uit Akkrum tijdens de modeshow.

 

Dansen en Sjanzen, Grovin’ en Movin’
Om een uur of vijf sluit de Havenmarkt en gaat het feest verder bij Restaurant De Koken. Ook daar komt de culinaire liefhebber weer aan zijn trekken en kan er volop worden genoten van heerlijks bereid door de culinaire specialisten uit Akkrum. Tijdens het eten zorgt zangeres Gretha Andela voor de juiste muziek en tussendoor draait onze huis DJ Soolz de fijnste plaatjes. Verder treedt Soulciety op. Dit is  een achtkoppige band met de lekkerste soul-, funk- en popcovers. Ze spelen, zingen en dansen en iedereen danst mee. Met deze topband sluit Akkrum Opent! de eerste dag van het watersportseizoen af. 

 

Tot ziens bij Akkrum Opent!