Regionale netwerkavond met sprekerfiodd-001

Donderdag 30 maart

 

De FIOD belt aan!

 

De FIOD belt aan! Bij het lezen van die woorden spitsen vrijwel zeker negen van de tien ondernemers hun oren. ‘En wat dan, als de FIOD aanbelt?’ Het is wel duidelijk dat er dan iets niet goed is. Niemand wil de FIOD op z’n dak hebben. Maar een inkijk in hoe het werkt bij de dienst, is daarentegen wel reuze interessant.

 

Wij nodigen u van harte uit voor een netwerkavond met spreker Joost Boersma, oud rechercheur en hulpofficier van justitie bij de FIOD in Arnhem. Boersma geeft in zijn interactieve workshop een inkijkje in de wereld van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst. Uiteraard zonder man en paard te noemen. Hij geeft een beeld van de werkwijze van de dienst en maakt duidelijk waartoe je wel en niet verplicht bent als de FIOD vragen stelt. Ook vertelt hij over de mogelijke gevolgen van een bezoek van de dienst.

 

In zijn leven als FIOD-ambtenaar stuitte Joost Boersma ook vaak op een te innige verstrengeling van privé en zakelijk. Joost: Het begint met opmerkingen als: ‘Zet de rekening maar op naam van de zaak’. Wie kraait ernaar, wordt vaak gedacht. Toch is dat regelmatig de eerste stap. Ondernemers denken te makkelijk dat ze er wel tussendoor zeilen bij de Belastingdienst. En regelmatig gaat het van kwaad tot erger. Met als gevolg dat op een dag de FIOD aanbelt. Zaken afschuiven op de boekhouder of accountant heeft ook geen zin. Als ondernemer ben je zelf organisator en opdrachtgever, en dus verantwoordelijk.”

 

Boersma benadrukt dat hij zijn publiek niet bang wil maken en het ook niet zijn bedoeling is met een opgeheven vingertje een belerend verhaal af te steken. “Ik houd op een frivole wijze een spiegel voor met als boodschap: je inlaten met fraude is niet zonder risico.”

 

De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

 

Locatie en aanvang

U bent van harte welkom op donderdag 30 maart in de bovenzaal van Eetcafé De Kromme Knilles in Akkrum. Het programma start om 20 uur.

 

Regionaal karakter
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door ondernemersvereniging Voan uit Akkrum en is ook bestemd voor leden van de omliggende ondernemersverenigingen uit regio Heerenveen.

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het onderstaande aanmeldformulier.

 

Aanmelden via Whatsapp of mail bij 1 van de bestuursleden is niet mogelijk.