In de maand oktober heeft het bestuur informatie ontvangen over verschillende initiatieven en onderwerpen in Friesland en de regio Heerenveen.


Lancering website “Fries Ecosysteem”
Friesland ziet zichzelf als een proeftuin waar oplossingen voor maatschappelijke vragen snel en effectief ontwikkeld en getest kunnen worden. Er wordt op allerlei gebieden samengewerkt tussen overheid, onderwijs en ondernemers om samen die vraagstukken aan te pakken die spelen. St. Innovatiepact Fryslân, gemeente Leeuwarden en NHL Stenden hebben gezamenlijk het initiatief genomen om deze samenwerkingsverbanden in beeld te brengen op de website https://friesecosysteem.frl/.

 

Mist u nog een samenwerkingsverband? U kunt uw eigen samenwerkingsverband aanmelden door via het aanmeldformulier in te vullen via deze link https://friesecosysteem.frl/aanmelden/.

 

Nieuw Economisch Beleid Gemeente Heerenveen
De Gemeente Heerenveen heeft haar nieuwe Economisch Beleid gepresenteerd. Het opgestelde beleid is de leidraad voor de periode 2020 tot 2030. Het beleid is samengesteld door ambtenaren van de gemeente in samenwerking met regionale instanties, burgers en ondernemers. U kunt het economische beleid inzien met onderstaande links.

 

Economisch beleid Gemeente Heerenveen 2020-2030

Economische foto Gemeente Heerenveen

Bijeenkomst Heerlijk Heerenveen
Op dinsdag 5 november organiseert Gemeente Heerenveen een bijeenkomst over betekenisvol ondernemen. Op deze avond gaan Shamé Keesman (By-Kees), Anne Jochum de Vries (Sport Fryslân) en Henk de Boer (Rabobank) in gesprek over Fairtrade, duurzame keuzes en MVO. Daarnaast kunt u luisteren naar spreker Kees Klomp. Hij heeft maar 1 doel, de betekenis economie beweging in Nederland aanjagen. Met zijn bevlogenheid probeert hij mensen aan te zetten om het betekenisvolle ondernemerschap te gaan bewandelen.

 

Wilt u deze avond bijwonen? U kunt zich aanmelden door middel van een bericht naar heerlijkheerenveen@gmail.com.


Hart voor Heerenveen Meet & Match
Namens Hart voor Heerenveen nodigt de VOAN bedrijven, stichtingen, scholen en serviceclubs van harte uit bij het Hart voor Heerenveen Meet & Match-event op dinsdag 5 november a.s. Samenwerken voor het goede doel, met gesloten portemonnee. De gebroeders Anker zijn op deze avond aanwezig als sprekers.

 

Wilt u als ondernemer graag invulling geven aan uw maatschappelijke betrokkenheid? 

Of kan uw vereniging of stichting bepaalde hulp goed gebruiken? 

Meld u dan aan en match mee in het Posthuis Theater. Wees welkom!

 

Meer informatie & aanmelden kan via:  https://hartvoorheerenveen.nl/meet-and-match  

Neem voor vragen contact op met Renske Osenga: r.osenga@caleidoscoopheerenveen.nl of via 06-52327516.