VOAN Informatieavond / Workshop Microsoft Office 

30 maart 2020


In verband met de maatregelen omtrent het Corona Virus is deze activiteit tot nader orde uitgesteld.

 

Op dinsdagavond 30 maart a.s. organiseert de VOAN een informatieavond omtrent het gebruik van het populaire softwarepakket Microsoft Office.

 

Er komen verschillende onderwerpen aan de orde, waaronder: 

  • Gebruik van Outlook als email-programma, agendafunctie: emailaccount configureren; handtekening instellen, mappen maken, afwezigheid assistent, lettertype, replyen, archiveren. Samsung/iPhone instellen met Outlook account. Aanmaken agenda’s, schuiven / kopiëren van agenda-items.
  • Gebruik van Microsoft Word als tekstverwerker:Nieuwe documenten, opslaan-als, onderstrepen, lettertypes, tekst selecteren, afbeeldingen invoegen, tekenen in Word. Zoeken en vervangen, selecteren. (Indien de tijd het toelaat, het maken van een mailingbestand, brief gekoppeld aan adressenbestand vanuit Excel.)
  • Gebruik van Microsoft Excel: Rekenprogramma / spreadsheet. Toepassen van filters, toepassen van eenvoudige rekenformules, koperen en rekenformules, grafieken maken, zoeken en vervangen, selecteren. Bestanden opslaan. Rijen invoegen, rijen verwijderen. En sneltoetscombinatie zoals CTRL+F, speciale tekens zoals € en é via ALT+139.

De invulling van deze avond wordt verzorgt door leden van het bestuur. 

Mocht er na deze avond belangstelling zijn voor een professionele trainer of een vervolg van deze avond dan wordt daar vervolg aan gegeven.

 

Direct aan de slag!

U kunt op deze avond uw laptop meenemen als u beschikt over de programma's van Microsoft Office (Outlook, Excel, Word, etc.). 

Om goed te kunnen werken is er WiFi aanwezig. 

 

Aantal deelnemers en aanmelden 

Gezien de opzet om zelf aan de slag te gaan met de programma's, is het maximaal aantal deelnemers voor deze workshop 10 personen.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar ledenadministratie@voan.nl.

De beschikbare plaatsen worden op volgorde van de aanmeldingen verdeeld.

 

Bij grote belangstelling zal er een tweede bijeenkomst worden gepland.

 

Tijdstip en locatie 

De locatie volgt nog, u bent welkom vanaf 19.30 uur.

Het programma start om 20.00 uur.